Ministrul Justiției, Tudorel Toader, luat la mișto de judecători

Judecătorul Cristi Danileț comentează o afirmație recentă a profesorului universitatr doctor Tudorel Toader, după cum îi place ministrului Justiției să semneze pe documentele oficiale, afirmând că un student de anul trei la Drept ar pica examenul de procedură penală.

“<<Ar trebui să nu mai avem nevinovați arestați, trimiși în judecată, eventual urmăriți penal și, de asemenea, să nu mai avem vinovați care să fie neurmăriți penal>> – pentru o asemenea afirmație un student în anul trei la Drept ar pica imediat examenul de procedură penală.
Astfel: orice arestat este nevinovat, căci motivele de arestare preventivă sunt altele decât cele de condamnare; orice trimis în judecată este nevinovat până la sfârșitul procesului; întotdeauna vor fi vinovați netrimiși in judecată, cât timp există cazuri neraportate sau care nu pot fi probate.  În fine, afirmația de mai sus este cu atât mai gravă cu cât ea este făcută în plină procedură de selectare a unui procuror șef: asta pentru că vinovăția o stabilește un judecător, întotdeauna și în orice stat, nicidecum un procuror”, notează pe Facebook judecătorul Crist Danileț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.