Ministrul Mihai Fifor: Astăzi am încheiat plata pentru primul sistem de rachete Patriot

A Turkish consular official in Geneva says a rare, ancient sarcophagus depicting the 12 labors of Hercules is poised to be shipped home to Turkey.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat joi, la Parlament, că „astăzi s-a făcut plata pentru primul sistem de rachete Patriot”.

„Sistemele acestea sunt printre puţinele testate în luptă, ceea ce este foarte important pentru militari”, a precizat Mihai Fifor, la audierea de prezentare a bugetului MApN.Scrisoarea de ofertă şi acceptare pentru achiziţia sistemelor de rachete Patriot a fost semnată pe 29 noiembrie. „Miercuri, 29 noiembrie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale a avut loc ceremonia de semnare a Scrisorii de Ofertă şi Acceptare (Letter of Offer and Acceptance – LOA) pentru achiziţia, de către MApN, a sistemelor de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM) – PATRIOT, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mihai Fifor şi a ambasadorului SUA în România, Hans Klemm”, se precizează într-un comunicat transmis de MApN la data semnării documentului.

Sistemele Patriot vor intra în dotarea Forţelor Terestre şi Forţelor Aeriene ale Armatei României în a doua parte a anului 2019, primul sistem urmând să fie operaţional la jumătatea anului 2020.

 

SURSA: MEDIAFAX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *