Ministrul propus la Justiţie: Avem în față perspectiva de a rămâne singura țară din UE cu MCV. Aceasta ar fi o CATASTROFĂ!

Cătălin Predoiu, ministru propus pentru Justiție, a declarat la audierile din Parlament, că România riscă să rămână singura țară din UE cu MCV, ceea ce ar fi „o catastrofă” și a afirmat că e momentul să fie abordat pragmatic acest subiect.

„De 10 ani încercăm fără succes să realizăm și să ridicăm MCV-ul, dar avem în față perspectiva de a rămâne singura țară din UE cu MCV. Aceasta ar fi, în opinia mea, o catastrofă ale cărei efecte nici măcar nu le putem realiza în acest moment”, a spus Cătălin Predoiu.
Predoiu a continuat spunând că aproape toate nereușitele României în plan european ar putea să fie legate de Mecanismul de Cooperare și Verificare.

„Nu ne putem promova complet interesele naționale până nu reușim împreună să ridicăm MCV. Nu e vorba doar de MCV, ci și de ridicarea intrării în OECD, motivată, argumentată, poate pretextată pe alocuri de problemele de corupție din România. Este vorba și de ratarea intrării pentru atâția ani de zile în zona Schengen, motivată de persistența MCV. Să nu ne imaginăm că vom intra în zona euro fără să rezolvăm MCV, deși par să nu aibă legătură. Se va găsi un stat care să spună că nu se poate pentru că avem MCV”, a mai spus Predoiu.

Deputatul Cătălin Predoiu, propunerea pentru Ministerul Justiției în Guvernul Orban, a mai deținut acest portofoliu în perioada 2008-2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *