Ministrul Sănătății a cerut CNAS verificarea decontărilor Spitalului Județean Ilfov, după perchezițiile efectuate în cazul avorturilor fictive

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a cerut de urgență CNAS să verifice toate decontările efectuate de Spitalul Județean Ilfov, după ce procurorii au efectuat, miercuri, percheziții într-un dosar de delapidare și fraudă.

„Ministerul Sănătății solicită, în regim de urgență, conducerii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate demararea unei verificări a tuturor decontarilor făcute către Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Ministrul Victor Costache a mai precizat că va fi gândit un plan de acțiune astfel încât să fie prevenite situații similare.

“Este regretabil că astfel de practici încă se mai întâlnesc în sistemul medical din România. Ca ministru sunt indignat și anunț toleranță zero față de acest fenomen. Așteptam ca procurorii să-și spună cuvântul, iar după aceea, noi, împreună cu noua echipă de la Casă, vom acționa în consecință”, a declarat Costache.

Precizările vin după ce polițiștii Capitalei și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au efectuat, miercuri, mai multe percheziții la Spitalul Județean Ilfov într-un dosar de fraudă informatică, delapidare și fals intelectual.

Potrivit unor surse, sunt vizate decontări ilegale de intreruperi de sarcină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *