Ministrul Sănătăţii a răbufnit la adresa conducerii spitalului Matei Balş: Mi-au transmis mereu numai informaţii eronate!

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a explicat că decizia demiterii managerului interimar de la Institutul Matei Balș din București, Maria Nițescu, și înlocuirea cu directorul medical Cătălin Apostolescu se explică prin aceea că „astăzi a fost a nu știu câta oară când am primit informații eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult”.

Ministrul sănătății a precizat că „pasarea responsabilității către alții” nu este tolerată. „Calitatea muncii multora dintre cei din sistem care lucrează în birouri – cei care ar trebui să facă munca medicilor și a personalului medical mai ușoară, mai puțin birocratică, mai cu sens – este pur și simplu din altă epocă. Se produce hârtie, nu valoare. Pentru fiecare om care muncește pe rupte sunt alți 10-20-30… cine mai știe câți… care au o singura grijă: pasarea responsabilității către alții – în jos sau în sus, la stânga sau la dreapta… nu contează, atât timp cât dânsul/dânsa se ocupă strict cu statul la stat”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

E momentul ca lucrurile să se schimbe. Cândva era o onoare să lucrezi pentru stat, să îți asumi o responsabilitate publică. Trebuie să facem să fie din nou așa… dacă vrem ca țara asta să nu eșueze lamentabil în doar câțiva ani în toate domeniile care contează. Pericolul este cât se poate de real și ne privește pe toți. De astăzi, eu unul nu voi mai avea răbdare, a scris Voiculescu.

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a demis-o luni, 22 februarie, pe Maria Niţescu, manager interimar al Institutului Matei Balș din Bucureşti. Decizia a fost motivată de comunicatul remis de Ministerul Sănătății prin „multiplele disfuncţionalităţi”, atât în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi la Spitalul Matei Balș după incendiul din 29 ianuarie 2021, cât şi în comunicarea cu ministerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *