Ministrul Sănătății dorește ca finanțarea sistemului să fie făcută ân funcție de performanțe

Sistemul de sănătate trebuie să lege finanţarea de performanţă, a declarat, vineri, ministrul Ioana Mihăilă, care a precizat că mecanismele de plată prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vizează alocări după acest principiu.

„Acum măsurăm primitiv, raportăm nişte costuri aproximative, raportăm număr de pacienţi şi centralizăm şi raportăm pe cazuri de boală şi pe anumite patologii. Cred că putem să gândim mult mai proactiv toată această activitate, să nu ne oprim la a solicita furnizorilor medicali nişte date numerice (…) şi cred că trebuie să legăm finanţarea de performanţă, pentru că e clar că e singurul mecanism care va duce la creşterea performanţei în viitor. Noi avem prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pilotarea unor mecanisme de plată pe performanţă, este, practic, obiectivul I al reformei I a componentei sănătate pe care l-am stabilit”, a afirmat Mihăilă.

Ea a adăugat că, dacă lucrurile funcţionează bine, aceste mecanisme de plată pe bază de performanţă se vor extinde la nivel naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *