Ministrul Sănătăţii ne sfătuieşte să ne apărăm singuri de virus

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, marţi, în ziua cu cele mai mari cifre de la debutul pandemiei, că ”trebuie să fim solidari cu noi înşine, noi ca şi societate, fiecare individ”. ”Trebuie să înţelegem că forma cea mai importantă de protecţie, de apărare de acest virus este vaccinarea” a transmis ministrul.

„Trebuie să fim solidari cu noi înşine, noi ca şi societate, fiecare individ. Trebuie să înţelegem că forma cea mai importantă de protecţie, de apărare de acest virus este vaccinarea. Vedem exemplele din vestul Europei, vedem că rata de vaccinare este cel puţin dublă faţă de România”, a declarat, marţi ministrul interimar al sănătăţii, Cseke Attila, referindu-se la ziua cu cele mai mari cifre de la debutul pandemiei.

În plus, ministrul a precizat că se fac în continuare eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi.

„Noi, cei care gestionăm această situaţie, avem obligaţia, şi asta facem în fiecare zi, de a găsi soluţii şi de a creşte capacitatea funcţională pe paturi. Din păcate, azi suntem spre aproape 1.700 de pacienţi pe ATI”, a mai declarat ministrul.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 16.743 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.380 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 442 de persoane au decedat – 397 nevaccinaţi şi 45 vaccinaţi, din care 44 aveau comorbidităţi – fiind depăşit numărul de 40.000 de decese. La ATI sunt internaţi 1.667 de pacienţi cu COVID-19. 428de copii cu COVID-19 sunt în spital, 39 dintre ei fiind la ATI.

Autorităţile au anunţat că, marţi, la prânz, nu era niciun loc disponibil pe secţiile ATI COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *