Ministrul Toader, discuţii cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu privind transpunerea Directivei privind prezumţia de nevinovăţie – surse

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu (D) poate fi vazut, joi, 21 septembrie 2017, la Palatul Parlamentului, inaintea inceperii sedintei aniversare a infiintarii institutiei Avocatului Poporului in Romania. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a venit, joi, la Parlament, unde s-a întâlnit cu preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, surse parlamentare menţionând că discuţiile au vizat inclusiv transpunerea în legislaţie a Directivei privind prezumţia de nevinovăţie.

Ministrul Toader, discuţii cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu privind transpunerea Directivei – surse

Comisia specială pentru legile Justiţiei elaborează, în această perioadă, propunerea legislativă privind transpunerea Directivei, care va fi depusă la Senat. Procedura prevede ca senatorii să depună amendamente, apoi Comisia va elabora un Raport pe care îl ca trimite Camerei, care este for decizional.

PSD ia în calcul convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare în luna ianuarie pentru a transpune în legislaţia românească Directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie, au precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, la începutul acestei săptămâni, că dacă România nu transpune Directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie în termen, riscă o procedură de infrigement, precizând însă că speră ca Parlamentul să adopte proiectul de lege.

SURSA: MEDIAFAX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.