Mircea Diaconu, candidatul susținut de trei partide, dă de înțeles că îi e frică să fie președinte

Candidatul independent la alegerile prezidențiale din noiembrie, Mircea Diaconu, a vorbit, duminică seara, la ”Sinteza Zilei”, despre strategia sa de a intra în turul II și dă de înțeles că îi este frică să fie președinte.

„Obișnuiesc să zic asta. Greu e turul întâi, greu e turul doi, dar cel mai greu e turul trei, îmi e frică. E cel mai lung, e de cinci ani, de el îmi e cel mai frică”, a spus Diaconu.

Mircea Diaconu a mai dezvăluit că este susținut de trei partide, nu așa cum se știa până acum, doar de Pro România și ALDE:„Sunt susținut de trei partide politice, s-a alăturat și Partidul Neoliberal, un partid mai tânăr. Am dat un fel de examen în fața lor. Mi-au pus niște întrebări, le-am răspuns, au fost de acord să mă susțină. Am stabilit apoi termenii susținerii. Am spus că vreau să rămân independent și vreau să îmi protejez această funcție.”

Președintele ar trebui să semene cu cetățenii acestei țări și să trăiască la fel, a afirmat Diaconu, care speră să ajungă în turul doi.

„Am scos verbele din Constituție care se referă la prestația Președintelui. Sunt verbe pasive. ”Un om” ar trebui să semene cu toți la un loc, cu cetățenii acestei țări și să trăiască la fel. Măcar să ne iubească, să ne înțeleagă, să ne capaciteze. Ăsta e verbul care mă interesează. Să creeze încet, încet senzația ca cetățeanul să se implice, fiecare cât poate”, a declarat Mircea Diaconu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *