Mișcări la vârful PSD înainte de Congres. Ciolacu îl pune pe Vasile Dâncu președinte interimar al Consiliului Național

Sociologul Vasile Dâncu, membru PSD timp de aproape 10 ani în ”Grupul de la Cluj” condus de Ioan Rus, devine președinte interimar al Consiliului Național al PSD, a decis joi Comitetul Executiv al partidului, la propunerea lui Marcel Ciolacu. De asemenea, el a anunțat că au fost începute demersurile pentru organizarea Congresului PSD în 22 august.

Ciolacu a spus că el este cel care l-a propus pe Vasile Dâncu pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, iar în ședința CEx au fost 48 voturi „pentru” şi un vot „împotrivî”.

Întrebat ce îl califică pe Vasile Dâncu pentru această funcţie, Ciolacu a răspuns: „Domnul Dâncu e un om de stânga, e un om respectat, a fost şi vicepremier. Preşedintele Consiliul Naţional coordonează toate forurile partidului. E o un fel de reformă în partid”.

De asemenea, întrebat despre vocile din PSD care îl contestă pe Dâncu, Ciolacu s-a declarat „ferm convins” că Vasile Dâncu este „cel mai indreptățit să vorbeasca cu colegii și să lămurească lucrurile”.

Vasile Dâncu s-a reînscris în PSD anul trecut în organizația din județul Bistrița Năsăud și a fost propus încă de atunci de organizațiile din Transilvania pentru pentru șefia Consiliului Național, potrivit Europa Liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *