Mitropolitul Onufrii, al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, cere procesiune de Paște, pentru evacuarea civililor și militarilor răniți din Mariupol din

Biserica Ortodoxă Ucraineană aflată în subordinea Patriarhiei de la Moscova propune organizarea unei procesiuni, de Paşte, către oraşul asediat Mariupol, în vederea evacuării civililor şi militarilor ucraineni răniţi, relatează AFP.

Bserica ”este pregătită să organizeze o preocesiune, de la Orihiv, în regiunea Zaporijjea, către complexul Azovstal din Mariupol, pentru a oferi un ajutor de urgenţă şi a evacua civilii”, anunţă, într-un comunicat postat pe site-ul Bisericii, mitropolitul Onufrii, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene din subordinea Patriarhiei de la Moscova.

”Această procesiune ar putea, de asemenea, să contribuie la evacuarea militarilor răniţi şi să recupereze corpurile”, afirmă mitropolitul Onufrii.

”Ne adresăm celor interesaţi şi cerem să se asigure o încetare a focului la Mariupol şi la periferiile acestuia şi un culoar umanitar pentru această procesiune de rugăciune din Vinerea Sfântă, la 22 aprilie, a Paştelui”, sărbătorit de către ortodocşi la 24 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *