Moarte suspectă a femeii care a depus mărturi în instanță despre petrecerile „bunga bunga“ ale lui Berlusconi

Femeia care a depus mărturie în procesul „Rubygate“, un scandal sexual care l-a scos pe tuşă din politică pe Silvio Berlusconi, a decedat în circumstanţe neclare.

Imane Fadil, un fost manechin de origine marocană, a murit pe 1 martie, la vârsta de 33 de ani. Cu o lună înainte de a-şi da ultima suflare, ea fusese internată într-o clinică din Milano din cauza unor dureri acute de stomac. Pe patul de spital, ea i-a spus avocatului său că se temea că era victima unei otrăviri.

Presa din Italia insistă pe această pistă. Potrivit „Corriere della Sera“, femeia ar fi fost otrăvită cu substanţe radioactive. Poliţia italiană nu exclude această ipoteză şi încearcă să facă lumină. Contactat de agenţia de presă Reuters, procurorul general din Milano a recunoscut că dosarul ei medical conţine „mai multe anomalii“ şi medicii „nu au identificat cu claritate“ patologii care ar putea explica decesul.

Imane Fadil a fost una dintre puţinele persoane care au mărturisit în procesul „Rubygate“, un sistem de prostituţie organizat în favoarea fostului premier italian Silvio Berlusconi.

În 2012, la doi ani de la izbucnirea scandalului, ea a acceptat să vorbească despre tot ce a văzut la orgiile sexuale numite „bunga bunga“ şi petrecute în vila din Arcore aparţinând lui Berlusconi. Ea a povestit despre tinere făcând striptease costumate în călugăriţe, dar şi despre o femeie îmbrăcată doar în lenjerie intimă şi purtând o mască înfăţişându-l pe fotbalistul Ronaldinho în faţa lui „Il Cavaliere“.

Scandalul a pornit de la arestarea Karimei El Mahroug, o dansatoare din buric minoră la acea vreme şi cunoscută cu numele de scenă Ruby. Intervenind pe lângă şeful Poliţiei din Milano pentru eliberarea ei, Berlusconi s-a trezit în mijlocul unei furtuni mediatice cu articole despre petreceri cu femei şi alcool. După trei ani de proces, a primit o sentinţă de şapte ani de închisoare şi inegibilitate pe viaţă pentru instigare la prostituţie cu minori şi abuz de putere. A fost achitat în apel, la 18 iulie 2014.

Într-un interviu acordat în aprilie 2018 pentru „Il Fatto Quotidiano“, Imane Fadil a dezvăluit că scrie o carte despre seratele din Arcore.

„Vreau să spun totul. Nu se limitează la un bărbat puternic care avea fete la dispoziţia sa. Există mult mai mulţi oameni în această poveste, lucruri mult mai grave“, susţinea ea în acest ziar italian.

Poliţia intrat în posesia unei copii a manuscrisului şi au deschis o anchetă pentru omucidere voluntară.

Comentând moartea fostului manechin, Silvio Berlusconi a repetat că nu a văzut-o niciodată.

„Este trist când o persoană moare. Nu m-am întâlnit niciodată cu această persoană, nu am vorbit niciodată cu ea. Cred că vorbele sale au fost inventate, sunt absurde“, a declarat fostul premier italian, potrivit Euronews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.