Moldovenii, mult mai deciși ca autoritățile române să lupte cu propaganda rusă: Sputnik, mare susținător al penalilor din România, blocat de Serviciile Secrete din Moldova

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate sin Republica Moldova (SIS) a emis sâmbătă un ordin ce prevede blocarea a două site-uri rusești ”promotoare de informații ce incită la ură și război”, potrivit unui comunicat oficial.

Este vorba despre site-urile www.sputnik.md și www.gagauznews.md. Autoritățile moldovene pot lua astfel de măsuri în condițiile stării de urgență.

Site-ul Sputnik este extrem de accesat și în România. Site-ul este deținut oficial de guvernul rus și, în ultimii ani, a promovat constant temele ruse, dar și politicieni români controversați precum George Simion sau Diana Șoșoacă.

Ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis Registratorului național al domeniului de nivel superior „md” și furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca, în condițiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.