Monica Macovei, apel către parlamentarii europeni: “Vă cer să ajutaţi România pentru că, sub aparenţa democraţiei, România trăieşte astăzi o dictatură criminală şi tragedia golirii ţării”

Eurodeputatul independent, din partea Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni,  Monica Macovei a declarat, luni seara, în Parlamentul European, la Strasbourg,  sub deviza ”Vrem în Europa”, că România are nevoie de ajutor.

”Vă cer să ajutaţi România pentru că, sub aparenţa democraţiei, România trăieşte astăzi o dictatură criminală şi tragedia golirii ţării. Patru milioane de români au plecat din ţară numai în ultimii ani. Ruperea noastră de Europa este coşmarul pe care istoria noastră l-a trăit decenii la rând. Acesta este ultimul tren pe care-l putem prinde. Vrem în Europa. (…) Astăzi, în România, un grup de politicieni corupţi conduşi de condamnatul şi socialistul Dragnea , care este condamnat definitiv şi are noi procese, a luat ţara în mână şi dă cu ea de pământ. Nu respectă programul de guvernare anunţat la alegeri. Schimbă legile. Şterge infracţiuni. Îi subordonează politic pe judecători şi procurori. Transformă banii de investiţii în mită electorală. Distrug inima democraţiei pentru ca ei, politicienii corupţi, să scape de justiţie. (…) Românii nu sunt un popor inert. Ieşim în stradă de peste doi ani de zile. Suntem gazaţi, suntem bătuţi, suntem împuşcaţi cu gloanţe de cauciuc sau loviţi cu grenade mână. Asta nu ne împiedică să ieşim ”, a declarat Macovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *