Monitorul Oficial trece în subordinea lui Liviu Dragnea

Legea prin care Monitorului Oficial este trecut în subordinea Camerei Deputaților de la Guven a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 25 iulie, (…) Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României (PL-x 411/30.10.2017)”, a informat Administrația Prezidențială.

Anterior, Curtea Constituțională a respins sesizarea de neconstituționalitate făcută de președintele Klaus Iohannis asupra modificării și completării Legii care prevede trecerea Monitorului Oficial de sub autoritatea Guvenului sub cea a Camerei Deputaţilor, adoptată de Legislativ.

Monitorul Oficial a fost trecut în subordinea Guvernului, în 2012, prin Ordonanță de Urgență adoptată de Guvernul Ponta. Controlul asupra publicației oficiale este esențial deoarece nicio modificare legislativă, indiferent de metoda prin care este adoptată, nu intră în vigoare dacă nu este publicată în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *