Monstrul din Noua Zeelandă vrea să se reprezite singur în instanță

epa07441050 Brenton Tarrant (Pixelated) makes a sign to the camera during his appearance, on a charge of murder for Christchurch mosque massacre in the District Court, Christchurch, New Zealand, 16 March 2019. At least 49 people were killed by a gunman, believed to be Brenton Harrison Tarrant, and 20 more injured and in critical condition during the terrorist attacks against two mosques in New Zealand during Friday prayers on 15 March. EPA-EFE/Martin Hunter / POOL NEW ZEALAND OUT

Autorul atacului armat de la două moschei din Noua Zeelandă pare „lucid” şi intenţionează să se reprezinte singur în instanţă, a declarat avocatul din oficiu desemnat să-l reprezinte, informează cotidianul New Zealand Herald.

Avocatul Richard Peters a declarat că nu-l mai reprezintă de sâmbătă pe Brenton Harrison Tarrant, autorul atacului, inculpat pentru omucidere.
„Vrea să se reprezinte singur în acest caz”, a adăugat Peters, care a explicat că inculpatul pare lucid şi nu prezintă semne că ar avea probleme mintale, în afară de opiniile extremiste.

„Părea să înţeleagă ceea ce se întâmplă”, a completat fostul avocat al inculpatului.

Brenton Harrison Tarrant, un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”, a comis vineri un atac la moschei din oraşul Christchurch, împuşcând mortal 50 de persoane.

Un magazin de arme din Noua Zeelandă a confirmat luni că a vândut online arme de foc autorului atacului armat ce a vizat două moschei din Christchurch.

David Tipple, proprietarul unui magazin de arme din Christchurch, a declarat că Brenton Harrison Tarrant, autorul atacului, a achiziţionat patru arme de foc şi muniţie printr-o „comandă online verificată de poliţie”. Tipple a adăugat că nu a fost detectat „nimic neobişnuit” în privinţa cumpărătorului, precizând că armele cumpărate de Tarrant nu erau semiautomate.

Tipple a mai afirmat că nu se simte responsabil pentru tragedie şi a refuzat să spună dacă este de părere că legislaţia neo-zeelandeză privind armele de foc ar trebui modificată. Brenton Harrison Tarrant, un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”, a comis vineri un atac la moschei din oraşul Christchurch, împuşcând mortal 50 de persoane.

Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter, sub numele de Brenton Tarrant, mai multe poze cu arme şi o „proclamaţie” de 74 de pagini în care îşi explică acţiunile. Printre motivele invocate de atacator se numără „crearea unei atmosfere de teamă” şi „incitarea la violenţă” împotriva musulmanilor.

Jacinda Arden, premierul Noii Zelande, a declarat că presupusul atacator a reuşit să obţină un permis de portarmă şi să achiziţioneze arme semiautomate în mod legal.

În Noua Zeelandă este permisă deţinerea de arme semiautomate, considerate drept arme de asalt, care sunt interzise în Australia sau Marea Britanie. Orice persoană peste 16 ani care deţine un permis de portarmă poate cumpăra arme.

Guvernul din Noua Zeelandă se va reuni luni pentru a analiza modificarea legislaţiei privind deţinerea armelor de foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *