Mortul Înviat De Instanţă La Vaslui !

Bărbatul din Vaslui declarat mort de familia sa după ce n-a venit acasă mai mulţi ani a fost „înviat” de Justiţie. După aproape 5 luni de luptă în instanţe, el a reușit să demonstreze că este viu. Constantin Reliu a câștigat, în primă instanţă, procesul prin care cererea să se constate că nu a murit, astfel că judecătorii au anulat certificatul de deces. Decizia nu este însă una definitivă.

Constantin Reliu (63 de ani) a fost declarat mort în anul 2016 la solicitarea soţiei sale, întrucât nu mai dăduse niciun semn din 1999 când îşi vizitase ultima dată familia. El era plecat în Turcia la muncă din 1992. Din cauza unor neînţelegeri în familie, bărbatul nu şi-a mai căutat rudele. El a aflat că este declarat mort la începutul acestui an când a fost expulzat din Turcia întrucât avea actele expirate. La sosirea în ţară a aflat că…nu mai există şi că este mort.Soţia sa şi-a refăcut între timp viaţa şi a plecat în Italia la muncă.

Iniţial, bărbatul a pierdut procesul întrucât a formulat prea târziu calea de atac, la aproximativ doi ani de la pronunţarea decesului, iar solicitarea i-a fost respinsă ca inadmisibilă din punct de vedere procedural. Ulterior, Constantin Reliu s-a îndreptat în instanţă împotriva soţiei care îl declarase mort.
„În acte sunt mort, deşi trăiesc. Nu am nicio sursă de venit, iar din cauză că în acte figurez ca fiind decedat, nu mă pot angaja, nu pot face nimic în ţară”, a declarat bărbatul.

Iată decizia Judecătoriei Bârlad:

Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamantul CONSTANTIN RELIU.Constată nulitatea hotărârii judecătoreşti declarative de moarte, respectiv sentinţa civilă nr. 1305/30.05.2016 şi sentinţa civilă nr. 1887/10.08.2016 pronunţată de Judecătoria Bârlad, în dosarul nr. 4015/189/2013 şi ca o consecinţă, anulează certificatul de deces emis pe numele reclamantului Constantin Reliu.Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel, însotită de motivele sale, se va depune la Judecătoria Bârlad. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instan?ei astăzi, data de 03.07.2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.