Mostră de ipocrizie! Dăncilă, ieri cerea referendum pentru înăsprirea legilor după de PSD a distrus justiția, astăzi îl acuză pe Iohannis că politizează tragedia de la Caracal

Viorica Dăncilă a declarat că s-a aşteptat de la Klaus Iohannis la o declaraţie în care să transmită măsuri clare, precizând că şeful statului „a apărut târziu şi a vorbit degeaba”. Premierul a mai spus că preşedintele nu a înţeles că miza e mai mare decât persoana lui.

„M-am aşteptat în această seară la o declaraţie a domnului Iohannis prin care să ne transmită nişte măsuri clare. M-am aşteptat să ne convoace mâine în CSAT, să urgentăm analiza şi deciziile care se impun. M-am aşteptat la o poziţie fermă în cazul STS. De ce Guvernul poate lua măsuri şi dumneavoastră nu puteţi, domnule preşedinte? M-am aşteptat la decenţă, la asumare şi la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii. Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declaraţie marcată de oportunism, plină de sincope şi total lipsită de empatie. Domnul Iohannis a apărut târziu şi a vorbit degeaba”, a scris, citată de mediafax, Viorica Dăncilă, duminică, pe Facebook.

Premierul a adăugat că Guvernul va continua să îşi facă treaba şi să ia măsuri, cu sau fără sprijinul preşedintelui Iohannis.

„Nu a înţeles gravitatea situaţiei, nu a înţeles că suntem datori faţă de familiile tinerelor care şi-au pierdut viaţa şi a tuturor părinţilor din ţara asta care se gândesc că puteau fi copiii lor aceia. Nu a înţeles că miza e mai mare decât persoana dumnealui şi mandatul pe care şi-l doreşte cu atâta ardoare. Guvernul pe care îl conduc va continua să îşi facă treaba, să ia măsuri şi să implementeze deciziile pe care le-am promis oamenilor. Cu sau fără sprijinul domnului Iohannis, din partea căruia, din nefericire, e clar că nu putem aştepta prea multe”, a conchis Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, legat de cazul Caracal, că Executivul trebuie să se gândească dacă nu este vinovatul moral, susţinând că toţi cei care au greşit trebuie să fie sancţionaţi, indiferent dacă sunt de la Interne, STS sau alte instituţii. Şeful statului a mai cerut Guvernului PSD-ALDE să anuleze modificările aduse legilor justiţiei în ultimii doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *