Moţiune de cenzură împotriva ministrului Sănătăţii

Ludovic Orban, preşedintele PNL a declarat duminică, la Botoşani, că PNL intenţionează să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, criticând atât situaţia gravă în care se află sistemul de sănătate, cât şi modul în care sunt trataţi medicii de familie.
“România este cred că singura ţară a Uniunii Europene unde se mai moare de gripă, avem 134 de decese care sunt cauzate de gripă, avem decese care sunt cauzate de rujeolă. Starea este absolut catastrofală în sistemul de sănătate, iar din acest motiv am decis să depunem moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, în condiţiile în care solicităm ca ministrul să plece acasă, evident, de mână cu Olguţa Vasilescu, care este iniţiatoare proiectului de act normativ privind regulamentul sporurilor şi creşterile salariale”, a spus Orban.
“În toate ţările europene,din bugetul de sănătate, din asigurări de sănătate, o cotă de minim 10 la sută, deşi media este în jur de 13% -14 % la nivel european se duce către medicina de familie. La noi, alocările din bugetul asigurărilor sociale către medicina de familie sunt de 5,8%. Medicii de familie au fost transformaţi în birocraţi, peste 50 la sută din timpul pe care şi-l petrec, nu şi-l petrec ca să îşi exercite profesia, ci şi-l petrec numai ca să scrie hârţoage care le sunt solicitate de cei de la minister sau de cei de la Casa de Sănătate”, a mai spus preşedintele Partidului Naţional Liberal.

Sursa foto: RTV.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *