Motivarea condamnării lui Vâlcov, redactată abia după un an și ceva

Instanța supremă a redactat motivarea condamnării, în primă instanță,  a  lui Darius Vâlcov, la 8 ani de închisoare cu executare, abia la un an și ceva de la pronunțarea deciziei.

Darius Vâlcov este consilier pe probleme economice al premierului Dăncilă și este judecat pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția. Vâlcov ar fi săvârșit faptele de care este acuzat în perioada în care era primar al municipiului Slatina.

Din acest moment, după redactarea motivării, în orice moment se poate rejudeca apelul, la un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Darius Vâlcov a primit o condamnare de patru ani de închisoare pentru trafic de influență, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția. De asemenea, instanța a decis menținerea sechestrului instituit în acest dosar pe bunuri și conturi ale actualului consilier al premierului. Poate acesta este motivul real pentru care Vâlcov declara că el primește salariul în plic și nu are cont în bancă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *