Mulțumit de haosul pe care l-a creat, Tudorel Toader pleacă în concediu

Tudorel Toader, ministrul Justiției, și-a luat concediu, iar la conducerea instituției a rămas un secretar de stat, Nicolae Liviu Popa.

Cu doar câteva zile înainte să-și ia vacanță, Tudorel Toader a anunțat că lucreză la o Ordonanță de Urgență cu dedicație pentru Liviu Dragnea și restul politicienilor condamnați prin care să se introducă, special pentru ei, un nou motiv de revizuire a sentințelor definitive. Astfel, Toader ar vrea ca în dosarele în care există probe care au fost obținute de procurori cu ajutorul serviciilor de informații acestea să fie inlăturate, situație în care procesul s-ar relua, iar condamnatul, probabil, ar scăpa.

„Orice condamnat care are sentimentul, convingerea faptului că hotărârea a fost pe protocol sau pe interceptare nelegală să se apropie de dosar, să ceară unui judecător să verifice dacă hotărârea lui a fost pronunțată pe baza celor două elemente, judecător care să spună da, îi admite și trimite cauza la rejudecare, judecător care să spună nu, nu e vorba de interceptări nelegale, de protocoale, se respinge. Deciziile Curții Constituționale fac această definiție, această clasificare. Interceptări făcute de SRI și folosite de procurorul de drept comun, fapte care nu au legatura cu securitatea, siguranța națională și folosite în fapte de drept comun”, a declarat ministrul Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.