Muncitorii ucraineni cu înaltă calificare ar putea ocupa mii de locuri de muncă vacante în industria de armament a Cehiei

Muncitorii ucraineni cu înaltă calificare ar putea ocupa mii de locuri de muncă vacante în industria de armament a Cehiei, pentru a contribui la satisfacerea cererii declanşate de războiul din Ucraina, a declarat luni un oficial ceh al apărării, citat de Reuters.
Republica Cehă a fost unul dintre cei mai importanţi furnizori de arme pentru Kiev, printre aliaţii NATO, de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Livrările, totuşi, au epuizat grav stocurile, iar oficialii au avertizat că ar putea dura ani de zile până la refacerea acestora.
Unii producători cehi de arme au semnalat deja că trebuie să-şi suplimenteze forţa de muncă.

”Vor fi mii de locuri de muncă. Depinde de modul în care vor creşte capacităţile de producţie ale companiilor cehe sau producţia fabricilor comune de armament ceho-ucrainene”, a declarat viceministrul apărării Tomas Kopecny, citat de postul public de radio din Cehia, sugerând că muncitorii ar putea veni din Ucraina, a cărei industrie a armelor a fost vizată de atacurile ruseşti.

Kopecny a declarat că prim-ministrul ceh Petr Fiala a fost de acord să primească experţi ucraineni în arme, atunci când s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev, în octombrie.

Proprietarul producătorului de arme Cehoslovac Group a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că Ucraina trage 40.000 de obuze pe săptămână, din câteva sute de obuziere furnizate de Occident împotriva invadatorilor ruşi.

”S-au livrat foarte multe Ucrainei. Dar adevărul este că astăzi ucrainenii trag mai puţin decât ar putea pentru că nu au suficientă muniţie”, a spus Michal Strnad.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *