Navalnîi lovește și din închisoare: Palatul lui Putin de la Marea Neagră VIDEO

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a publicat marţi, la două zile de la arestarea sa, o anchetă care arată, potrivit lui, o schemă de corupţie orchestrată de Vladimir Putin şi anturajul său pentru a-şi asigura un „palat”.
Ancheta este însoţită de un apel al opozantului către ruşi să iasă în stradă sâmbătă şi să manifesteze împotriva puterii.

Într-un film de aproape două ore – care stârneşte un interes enorm – înregistrat înainte de întoarcerea în Rusia şi încarcerarea sa duminică seara, principalul detractor al Kremlinului îl acuză pe preşedintele rus că deţine, prin intermerdiari, un palat în apropiere de oraşul Ghelendjik, la Marea Neagră.

Acest ansamblu foarte luxos ar dispune de podgorie, un teren de hochei pe gheaţă şi chiar şi un cazinou. El ar fi finanţat, potrivit opozantului, de apropiaţi ai preşedintelui rus, precum patronul Rosneft Igor Secin sau omul de afaceri Ghennadi Timcenko.

„Este un stat în cadrul Rusiei. Şi în acest stat nu există decât un ţar inamovibil. Putin”, spune Aleksei Navalnîi, apreciind că preşedintele rus este „obsedat de bogăţie şi lux”.

Potrivit lui Navalnîi, costurile ridicării acestui complex se ridică la 100 de miliarde de ruble ruseşti (1,12 miliarde de euro). Acesta se întinde pe o suprafaţă de 7.000 de hectare care ar fi în proprietatea Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB).

Existenţa acestui palat şi legăturile sale cu Vladimir Putin au fost semnalate pentru prima dată în 2010. Mai multe anchete jurnalistice au arătat de atunci că ansamblul a fost construit prin fel şi fel de inginerii financiare.

Kremlinul a dezminţit în repetate rânduri că Vladimir Putin ar avea vreo legătură cu acest palat. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peksov, a respins imediat materialul publicat pe YouTube de oamenii lui Navalnîi, susţinând pentru RIA Novosti că „nu este adevărat” nimic din ce spune opozantul. Totuşi, Peskov recunoaşte că nu a văzut încă ancheta, transmite AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *