Nebunii și-au dat întâlnire la Universitate: Conduși de Șoșoacă și AUR, trompetele Rusiei au protestat faţă de posibile restricții pentru cei nevaccinați

Câteva sute de persoane protestează, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Universităţii, faţă de posibile măsuri şi restricţii pentru persoanele care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19. Printre manifestanţi se numără liderul deputaţilor AUR George Simion şi senatoarea Diana Şoşoacă.

Protestarii au pancarte inscripţionate cu mesaje precum „Stop vaccinării forţate”, „Nu vrem domiciliu forţat”, „HoReCa liberă”. Aceştia strigă lozinci precum „Ieşiţi din case!”, „Jos Guvernul!”, „Libertate!”.

George Simion a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu el la protest, însoţită de mesajul „Suntem alături de românii care nu vor ca vaccinarea să fie obligatorie. Atenţie Dan Barna!”.

Vicepremierul Dan Barna a propus mai multe măsuri pentru creşterea numărului de persoane vaccinate, o variantă analizată fiind cea ca persoanele vaccinate să poată merge la mall în weekend, iar cei nevaccinaţi – în timpul săptămânii. De asemenea, autorităţile discută şi introducerea unei tombole în mediul rural, cu premii în utilaje agricole, pentru încurajarea vaccinării.

Referitor la subiect, premierul Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă că sunt discuţii, însă nu îşi poate da cu părerea despre ce s-a discutat în coaliţie.

„Sunt discuţii. Eu nu pot să îmi dau cu părerea despre ce s-a discutat. Mi se pare puţin anormal să scoatem discuţiile din coaliţie, pentru că sunt multe discuţii acolo, să scoatem doar ce ne convine. Eu zic să aşteptăm să se ia o decizie”, a explicat prim-ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *