Negoiță sare la gâtul lui Dragnea: Au fost tăiate sume enorme. Parlamentarii să întrebe primarii dacă pot supravieţui

Primarul Robert Negoiţă, un apropiat al Gabrielei Firea, a declarat înainte de CEx că de la buget au fost tăiate sume enorme şi mare parte din primării nu pot suporta cheltuielile, subliniind că prin proiectul de buget pe 2019 nu este respectat programul de guvernare, de aceea vrea să discute cu Dragnea şi cu primarii sectoarelor.

„Situaţia în administraţia publică locală în general este grea ca să nu zic dezastruoasă. S-au tăiat nişte sume enorme, comparativ cu anul trecut. Anul trecut administraţia lcoală a pierdut 40% pe impozitul pe venit. Anul acesta se dă doar o parte înapoi, dar am înţeles că vor să ne dea o mare parte pe care le suporta cheltuielile anul trecut şi până acum trecut. Cred că 70-80% din primării nu au cum să suporte această cheltuială. Nu se respectă programul de guvernare în care se spune că această cheltuială e suportată de Guvern. Acum suntem fără precedent. Cred că e profund în neregulă să îi punem pe primari să stea ca nişte cerşetori la uşile unor miniştri”, a declarat primarul Robert Negoiţă, citat de Mediafax.

De asemenea, edilul de sector a mai precizat că speră să reuşească să organizeze o întâlnire cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi cu primarii de sectoare, pentru a discuta pe larg.

„Aş sfătui toţi parlamentarii să stea de vorbă cu toţi primarii în teritoriu, cu acei colegi cu care mergeau pe stradă şi au reuşit să ajungă în Parlament şi să îi întrebe dacă pot supravieţui cu acest buget. Iar în urma discuţiilor cu cei din admnistraţia locală să voteze în consecinţă. Pur şi simplu nu ne putem bate joc de administraţiile locale. Acest buget nu este o formă de respect”, a mai spus Negoiţă.

Întrebat dacă îşi doreşte să candideze la alegerile europarlamentare, că „foarte mulţi să scape de mine aici, dar nu mă las dus” şi că nu a avut discuţii în acest sens în PSD.

„Cred că şi-ar dori foarte mulţi să scape de mine aici, dar nu mă las dus. Nu am avut niciodată nicio discuţie cu nimeni în acest sens. Dar iau în calcul că unii şi-ar dori să mă vadă dus de aici. Nu mă las dus”, a afirmat Robert Negoiţă, înaintea CEx al PSD care are loc duminică la Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *