Negulescu, reacție HALUCINANTĂ la cererea de arestare: Așa îmi e dat, să trec și prin asta!

Solicitarea Adinei Florea, favorita lui Tudorel Toader la șefia DNA, va cere astăzi arestarea procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu. O primă reacție a avut și Mircea Negulescu, zis Portocală, care spune că este împăcat cu price decizie se va lua.

„Nu are decât să meargă unde vrea cu cererea ei. Rămâne să vedem dacă e temeinică, voi contesta. O să vedem care va fi procedura, dacă ne rețin, dacă ne duc la mandat. Așa îmi e dat, să trec și prin asta”, a spus Mircea Negulescu.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție cere aviz la CSM pentru arestarea procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu de la DNA PLoiești. Cei doi sunt acuzați de șantaj, măsluire de probe și constituire de grup infracțional organizat. Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție este condusă începând de vineri de unul dintre oamenii lui Liviu Dragnea, fostul șef al Inspecției Judiciare, procurorul Gheorghe Stan.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, dar şi fostul procuror Mircea Negulescu, zis Portocală, au fost audiaţi din nou la Secţia de anchetă a magistraţilor din cadrul Parchetului General, după ce joi alţi procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiaţi și li s-a adus la cunoștință extinderea urmăriri penale.

Lucian Onea și Mircea Negulescu au refuzat să facă declarații la ieșirea de la audieri.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Denunțul a fost depus de fostul parlamentar Vlad Cosma și de sora sa, deputatul Andreea Cosma. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma în cazul în care nu dă informații despre Sebastian Ghiță și Victor Ponta.

Onea și Negulescu se află sub control judiciar, iar conducerea DNA a cerut ieri revocarea din funcție a lui Lucian Onea.

Odată cu suspendarea din funcție a procurorilor DNA Ploiești peste 500 de dosare au rămas în aer, întrucât în cadrul instituției mai sunt foarte puțini anchetatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *