Netanyahu cere să se confrunte cu martorii acuzării în cazul de corupţie în care este vizat

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, îndreptându-se spre alegerile din aprilie pe fondul unor posibile acuzaţii de corupţie, a cerut luni să se confrunte cu martorii statului, scrie Reuters.

Anunţând pe Twitter cu trei ore înainte că va face „un anunţ special” la televiziunea israeliană, Netanyahu, aflat în cel de-al patrulea mandat, nu a confirmat zvonurile potrivit cărora şi-ar da demisia sau că ar intenta propriul proces.

În schimb, el a avut un discurs în care şi-a susţinut din nou nevinovăţia în mai multe cazuri de corupţie. El a afirmat că este victima unei vânători de vrăjitoare şi a precizat că îi este negat dreptul de a-şi contesta acuzatorii faţă în faţă.

„Cer o confruntare cu martorii statului acum. De ce le este frică? Ce au de ascuns? Nu îmi este frică şi nu am nimic de ascuns.. Din punctul meu de vedere, poate fi transmisă în direct, pentru ca publicul să poată vedea şi auzi”, a afirmat Netanyahu.

Drept răspuns, Ministerul Justiţiei din Israel a comunicat că investigaţiile împotriva lui Netanyahu au fost efectuate profesionist.

Cererea lui Netanyahu de a se organiza alegeri anticipate, înaintea unor alegeri din noiembrie, a fost văzută ca un apel direct la votanţi pentru un a primi un nou mandat politic care l-ar putea ajuta în faţa unei posibile condamnări.

Netanyahu, care conduce partidul de dreapta Likud, a declarat că investigatorii au respins de două ori cererile sale de a se confrunta cu martorii. Cel puţi trei foste persoane de încredere ale premierului au căzut de acord să depună mărturie împotriva sa, conform presei israeliene.

Netanyahu este implicat în trei cazuri de corupţie. El a declarat că nu se va retrage din cursa pentru un nou mandat de prim-ministru dacă va fi pus sub acuzare.

La începutul lui decembrie, poliţia din Israel a recomandat punerea sub acuzare a lui Netanyahu şi a soţiei sale, Sara, pentru fraudă şi dare de mită. Ei sunt suspectaţi că au făcut favoruri firmei de telecomunicaţii Bezeq unei atitudini pozitive în media pentru cei doi.

În februarie 2018, poliţia a recomandat punerea sub acuzare a lui Netanyahu în alte două investigaţii de corupţie. El a numit acele acuzaţii ca fiind „fără nicio bază”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *