Nici nu s-au terminat alegerile și Opoziția se ceartă! Orban atacă USR: Sunt calcule politice pentru a nu se eroda la guvernare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a reproşat miercuri liderilor USR-PLUS anunţurile făcute cu privire la o eventuală intrare la guvernare şi o candidatură proprie la alegerile prezidenţiale, apreciind că sunt calcule politice pentru a nu se eroda la guvernare.

„Nu poţi să îi laşi pe ăştia (PSD-ALDE – n.r.) să dea foc la ţară, numai că din calcule politice nu intru la guvernare ca să nu mă erodez la guvernare. Îi opreşti pe ăştia să nu facă praf ţara, să nu ne ducă în gard, să nu ne ducă în prăpastie”, a declarat, citat de Mediafax, Ludovic Orban.

El a mai spus că decizia liderilor PNL a fost depunerea unei moţiuni de cenzură.

„Din punctul nostru de vedere decizia noastră este foarte clară, în Biroul Executiv am hotărât că vom depune moţiunea de cenzură – începem negocierile evident în primă fază cu partenerii din opoziţie şi ulterior cu toate grupurile parlamentare evident mai puţin PSD şi cu toţi parlamentarii individuali pe care putem să îi convingem să voteze moţiunea de cenzură, iar în ceea ce priveşte asumarea răspunderii guvernului pe un partid care depune o moţiune de cenzură, în momentul în care vrea să dea jos un guvern trebuie să fie pregătit să îşi asume răspunderea guvernării. Ăsta e un lucru elementar”, a mai spus Orban

De asemenea, preşedintele PNL că anunţul USR-PLUS referitor la alegerile prezidenţiale, potrivit căruia vor avea propriul candidat, a fost făcut într-un „moment total nepotrivit”.

„Ceea ce nu mi-a plăcut este că ei au făcut chestia asta într-un moment toal nepotrivit. Totuşi, votul din 26 mai a fost un vot de revoltă. O prezenţă uriaşă care a arătat clar că oamenii vor o schimbare. De regulă, prezenţa asta masivă la vot se face din disperare atunci când din ce în ce mai mulţi români, care de regulă nu urmăresc viaţa politică, care votează de regulă numai când au o miză extrem de puternică, au venit la vot. Tu trebuie să cauţi ca această voinţă exprimată de oameni să o transpui în realitatea politică, să încerci să-i repreinţi pe aceşti oameni care ţi-au acordat încrederea”, a conchis Orban.

Reacţia liderului PNL a venit ca reacţie la anunţul liderului PLUS, Dacian Cioloş, care a afirmat că Alianţa 2020 USR-PLUS nu va intra la guvernare dacă Guvernul Dăncilă va fi demis de Parlament printr-o moţiune de cenzură, ci va susţine o nouă echipă guvernamentală în funcţie de programul politic al acestuia. De asemenea, reacţia lui Orban vine şi ca urmare a faptului că, vineri, co-preşedintele USR-PLUS, Dan Barna, a anunţat la mitingul din Bucureşti, că Alianţa va avea candidat la alegerile prezidenţiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *