Nicuşor Dan exclude,  pe moment,  carantinarea Bucureștiului,  iar  dacă  rata COVID  va  trece  de  3  la mie va analiza  situația

Noul  primar al Capitalei, Nicuşor Dan,  a declarat, vineri seară,  la  Realitatea  Plus,  că  explozia  cazurilor de  COVID  este  ”o problemă foarte gravă” şi crede că este nevoie de colaborare între autorităţile locale, populaţie şi sistemul sanitar. Întrebat ce se va întâmpla dacă Bucureştiul trece de rata de 3 cazuri la mia de locuitori, Nicuşor Dan a afirmat că se va analiza distribuţia acestor cazuri, iar ”ipoteza carantinării Bucureştiului este exclusă în acest moment”.

”E o problemă gravă, foarte multă este conştientă şi ia măsuri împotriva acestui virus. Foarte multă lume este foarte conştientă şi este de salutat. Eu mai merg cu transportul public şi 99% poartă mască. Situaţia e gravă, putem spune că un om din 300 este infectat, dintre oamenii din jurul nostru. La nivel indvidual trebuie să respectăm măsurile specialiştolor şi trebuie să colaborăm. Din păcate, nu a existat o colaborare foarte bună până acum. Eu sunt un om al dialogului, toată activitatea mea publică a fost în sensul acesta”, a  declarat Nicuşor Dan.

El a  mai spus că a făcut vizite la mai multe instituţii – DSP, Ministerul Sănătăţii, DSU – pentru a înţelege care sun problemele.

”Sunt gata, în momentul în care preiau mandatul, să colaborez cu MS, DSP, pentru că există nişte mijloace prin care putem stăvili această boală”, a  afirmat  Nicoşor Dan.

Întrebat ce măsuri va lua dacă Bucureştiul va trece de rata de 3 la mie după ce va prelua mandatul, Dan a afirmat: ”Sunt măsuri obligatorii. Deci, în situaţia de 3 la mie, devine obligatorie puratea măştii în spaţii deschise. Probabil că vom avea un sistem informatic prin care vom vedea cum sunt distribuiţi cei 3 la mie. Ipoteza carantinării Bucureştiului este exclusă în acest moment. Rolul autorităţilor locale e să asigure respectarea acestor prevederi. În rest, trebuie să colaboram cu DSP cea care în acest moment este motorul împotriva răspândirii bolii şi importantă stabilirea listei de contacte”.

Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile este 2,81 la mia de locuitori, potrivit datelor transmise, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică. În cursul zilei de vineri au fost anunţate 592 de noi îmbolnăviri în Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *