Nicușor Dan îi dă peste nas Gabrielei Firea: În loc să se apuce de treabă, „Doamna Altădată” s-a apucat de târguri şi alte paranghelii

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, i-a replicat, luni, Gabrielei Firea că avea, încă din 2017, o expertiză privind mai multe obiective de infrastructură din Bucureşti, inclusiv Pasajul Unirii. „În loc să se apuce imediat de treabă pornind de la acest studiu, «Doamna Altădată» s-a apucat cu nădejde de târguri, festivaluri şi alte paranghelii din bani publici. (…) A preferat nişte spectaculoşi iepuraşi gigantici unei plictisitoare consolidări de pasaj”, a susţinut el.

„Pentru fostul primar general, propria nepăsare / incompetenţă ar trebui să fie prilej de reflecţie, nu de noi scandaluri. Îi reamintesc Gabrielei Firea că, încă din 2017, a avut pe masă o expertiză privind mai multe obiective de infrastructură din Bucureşti, inclusiv Pasajul Unirii. Cunoştea deci problema de la începutul mandatului şi a avut la dispoziţie trei ani ca s-o rezolve. În loc să se apuce imediat de treabă pornind de la acest studiu, «Doamna Altădată» s-a apucat cu nădejde de târguri, festivaluri şi alte paranghelii din bani publici, amânând această problemă (şi alte probleme reale ale Capitalei) fără nicio remuşcare. A preferat nişte spectaculoşi iepuraşi gigantici unei plictisitoare consolidări de pasaj”, a afirmat, citat de news.ro, Nicuşor Dan, luni, pe Facebook.

El a adăugat că a găsit o soluţie pentru problema Pasajului Unirii şi a planşeului, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4.

„Spre deosebire de ea, eu am reuşit să mă înţeleg cu primarul PSD de sector pe această problemă a bucureştenilor. Oamenii vor ca lucrurile să se rezolve şi nu-i interesează formulele instituţionale găsite. Aş fi vrut, evident, ca bugetul de investiţii al PMB să fie mai mare, ca să putem prinde în el şi lucrări precum cele de la Piaţa Unirii. Chiar am fi putut s-o facem dacă n-ar fi trebuit să acoperim găurile lăsate de Gabriela Firea în mandatul ei de primar general”, a susţinut Nicuşor Dan.

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea a afirmat, luni, într-o postare, că în loc să consolideze podurile şi pasajele cu risc, Primăria Capitalei face un singur lucru pentru infrastructura din Bucureşti: marcaje rutiere. Ea l-a criticat pe primarul general Nicuşor Dan, despre care a spus că ”nu e în stare să construiască nimic şi preferă să arunce la sectoare marile lucrări de investiţii”.

”Un primar gospodar face, acţionează, clădeşte pentru locuitori, nu pasează răspunderea! Primarul general Nicuşor Dan nu e în stare să construiască nimic şi preferă să „arunce” la sectoare marile lucrări de investiţii. În loc să caute soluţii, Nicuşor Dan preferă să scape de proiecte esenţiale pentru Bucureşti. Nu e înţelepciune, ci fugă de răspundere! Cel mai bun exemplu este consolidarea Pasajului Unirii şi a planşeului de la Piaţa Unirii. Ambele proiecte erau în responsabilitatea primarului general Nicuşor Dan, cu expertize şi alte documente importante lăsate la îndemână în primărie de echipa Firea”, a spus Firea.

Ea precizează că ”astăzi, se împlinesc 35 de ani de la inaugurarea Pasajului Unirii”.

”Presa vremii nota faptul că pasajul s-a construit în doar 34 de zile. Întreaga lucrare a durat, însă, aproximativ 6 luni. Prima expertiză tehnică serioasă a fost făcută în mandatul meu. Starea pasajului era una periculoasă şi pregătisem toate documentele pentru începerea lucrărilor de consolidare. Nicuşor Dan a găsit, însă, o altă soluţie pentru cele două lucrări complicate şi costisitoare: le-a “pasat” Primăriei Sectorului 4. Îl felicit pe Daniel Băluţă pentru decizia de a accepta să realizeze cele doua lucrări de consolidare şi sunt convinsă că împreună cu echipa sa va face o treabă foarte bună”, a afirmat ea.

Potrivi Gabrielei Firea, ”Nicuşor Dan face la fel şi cu alte proiecte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.