Nicuşor Dan, război cu USR PLUS: Sunt ULUIT! Realmente nu se poate aşa ceva

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, se declară uluit de afirmaţiile USRPLUS cu privire la bugetul Capitalei. Edilul cere votarea bugetului, pentru a se evita intrarea în incapacitate de plate şi pentru a se demara investiţiile.

„Am făcut eforturi să ţinem pe linia de plutire Primăria Capitalei. Am găsit facturi neplătite de la începutul anului 2019. Acum, odată cu votarea bugetului, putem să trecem la faza următoare, la începerea investiţiilor. Vreau să vă aduc aminte procesul de elaborare a bugetului. Au fost mai multe etape. În ianuarie, consilierii, primarul şi viceprimarii au audiat toţi directorii din primărie şi instituţiile subordonate, întrebându-i cum văd bugetul. După aceea li s-a solicitat să reducă ceea ce doresc tocmai pentru a stabiliza financiar instituţia. Au făcut nişte propuneri scrise. Apoi, într-un grup de lucru foarte intens cei doi viceprimari, cu administratorul public, cu preşedintele comisiei de buget şi directorul direcţiei economice”, a precizat Nicuşor Dan.

„Sunt uluit, noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, care au discutat între ele acum șase săptămâni, iar acum venim și spunem că e alt buget. Realmente nu se poate așa ceva. Discuțiile au avut loc, au fost civilizate și constructive. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget, putem să discutăm. Dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care îl așteaptă ca să le putem da investițiile pe care le așteaptă”, a mai declarat primarul Capitalei.

Declaraţiile lui Nicşor Dan vin după ce viceprimarul Tomescu a cerut primarului Nicuşor Dan să retragă proiectul de buget de pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„La București nu a început reforma în sănătate, nu există nici măcar o intenție declarată a primarului în a face curățenie în ceea ce numim Mafie. Nu se reformează nimic în București, ești mare nemulțumire a noastră. Nu putem aproba ceva care nu a fost discutat. Noi nu am venit aici să ne jucăm, avem o responsabilitate, cetățenii ne-au votat. Cerem primarului să retragă proiectul de buget. USR PLUS votează bugetul doar după ce îndeplinește standardele”, a declarat Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *