Nicușor Dan  se  apără, în dosarul  penal  privind  terenurile McDonald s: A semnat doar  un act aditional, valabil 90 de  zile

Primul dosar penal în care este vizat Nicuşor Dan, de  când  a  devenit  primar  general al Capitalei a  pornit  de  la  o plângere  penală  depusă   de   fostul  viceprimar  Aurelian  Bădulescu. În  acest  dosar, edilul Bucureștiului este  acuzat de  abuz în serviciu şi trafic de influenţă, după ce a prelungit contractul prin care McDonald’s beneficiază gratuit de terenurile din jurul restaurantelor sale din  Capitală.

Primăria Capitalei explică faptul că Nicușor Dan a semnat un act adițional prin intermediul căruia se prelungește cu 90 de zile contractul care a expirat recent.

”În legătură cu informațiile eronate apărute în spațiul public despre hotărârea CGMB nr. 397 din 8 decembrie 2020, Primăria Municipiului București precizează:

  1. Contractul de asociere dintre municipalitate și compania Premier Restaurants România SRL (fosta McDonald’s Romania), semnat în urmă cu 25 de ani, a expirat în ultimul trimestru al anului trecut.
  2. Primarul Capitalei a semnat, perfect legal, un act adițional la acest contract, prin care se prelungește valabilitatea asocierii cu 90 de zile pentru două dintre amplasamentele care fac obiectul contractului menționat. Ulterior, Consiliul General al Municipiului București a luat act de încheierea actului adițional, votând hotărârea CGMB nr. 397 din 8 decembrie 2020, în deplină transparență și legalitate.
  3. În intervalul acestor 90 de zile cu care a fost prelungită valabilitatea contractului menționat, în Primăria Capitalei se fac evaluările necesare cu privire la o eventuală nouă relație contractuală între municipalitate și compania Premier Restaurants România SRL.”, se arată într-un comunicat, transmis marți, de Primăria Capitalei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *