Nicușor Dan vrea suspendarea unor PUZ-uri, în urma unor plângeri făcute de… el și de USR

 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a iniţiat 5 hotărâri de Consiliu General ce prevăd suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Zonale Coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6, aprobate în ultimii 2 ani, pe baza unor plângeri realizate de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Fundaţia Eco-Civica şi de USR, care acuză transformarea a zeci de hectare de spaţiu verde în spaţiu de construit.

Proiectele de suspendare a PUZ-urilor coordonatoare au fost introduse pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti de vineri, 26 februarie 2021.

Astfel, Nicuşor Dan a elaborat proiecte de suspendare a hotărârilor de aprobare a PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6, hotărâri adoptate în mandatul fostului primar general al Capitalei, social-democrata Gabriela Firea.

Dacă proiectele vor fi votate şi adoptate de către CGMB, PUZ-urile de sector vor fi suspendate începând cu data de 5 martie, pe o perioadă de 2 ani. 

„Pe perioada de suspendare (…), certificatele de urbanism si autorizaţiile de construire/desfiinţare emise de Primarul Municipiului Bucureşti şi de primarii sectoarelor Municipiului Bucureşti vor respecta prevederile documenţatiilor de urbanism anterioare”, regulă care se va aplica „inclusiv certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire/desfiinţare aflate în curs de emitere la data intrării în vigoare” a hotărârilor de suspendare, se stipulează în proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *