Nimic despre Grațiere! Guvernul suține că Dăncilă și Iohannis au discutat despre U.E. !

Guvernul României susține, într-un comunicat de presă, că în cadrul întrevederii dintre premierul Dăncilă și președintele Klaus Iohannis s-au abordat doar teme legate de pregătirea preluării de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. Comunicatul Executivului nu spune nicio vorbă despre tema fierbinte a acestor zile: un posibil OUG pentru amnistierea și grațierea unor fapte penale!

„În context, a fost evidențiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană. Prim-ministrul a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România și le va asuma, în calitate de viitoare Președinție a Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore și a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele și dosarele aflate pe agendă, precum și nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realități și provocări cărora Uniunea și statele membre trebuie să le facă față”, se arată în comunicatul remis presei de Guvern.

 Întâlnirea dintre Dăncilă și Iohannis a durat aproximativ 40 de minute și a fost solicitată de Președintele României în contextul în care în spațiul public au apărut informații despre intenția Guvernului, la presiunea lui Liviu Dragnea, de a emite o Ordonață de Urgență de grașiere și/sau amnistie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *