Nistor face curățenie la DNA Ploiești

Șeful interimar al DNA, Călin Nistor, a solicitat Secției de procurori a CSM avizul pentru revocare din funcție a fostului șef al DNA Ploiești Lucian Onea, întrucât „și-a exercitat în mod necorespunzător atribuțiile”.
Onea este suspendat din funcție în urma declanșării urmăririi penale împotriva sa.
În același timp, șeful DNA a solicitat și încetarea desfășurării activității la DNA Ploiești pentru trei procurori: Giluela Deaconu, Alfred Virgiliu Savu și Elena Cerasela Răileanu.
Secţia pentru procurori a CSM a decis, în iulie 2018, suspendarea din funcţie a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti, după ce Parchetul General a anunţat cercetarea acestora sub control judiciar pentru inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă. Acuzațiile au fost formulate în legătură cu modul în care a fost instrumentat un dosar în care era implicat și fostul deputat PSD Vlad Cosma
„În anul 2015, inculpaţii procurori Onea Lucian (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti) şi Negulescu Mircea (la data faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curte de Apel Ploieşti) au determinat prin constrângere un martor (ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti”, anunța Parchetul instanţei supreme.

Onea și Negulescu sunt cercetați sub control judiciar. În luna noiembrie, controlul judiciar în cazul celor doi a fost prelungit pentru 60 de zile, pentru perioada 24 noiembrie 2018 – 22 ianuarie 2019, anunţa Ministerul Public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *