Noi cazuri misterioase de boală la bordul a două aeronave ce zburau din Europa în SUA

Membrii echipajului şi pasagerii din două aeronave care zburau din Europa în statul Philadelphia din SUA au fost examinaţi de către medici, după ce 12 persoane s-au plâns de simtome asemănătoare cu gripa, la o zi după o situaţie similară dintr-o aeronavă de pe ruta Dubai-New York, relatează Reuters. Cele două aeronave veneau din München, respectiv Paris şi au aterizat joi după-masă pe aeroportul Internaţional din Philadelphia.

Pasagerii au fost examinaţi de către medici la coborârea din aeronavă, au anunţat reprezentanţii Centrului de Control şi Prevenţie a Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Cele 12 persoane au semnalat probleme respiratorii şi alte simptome similare cu gripa. „Doisprezece pasageri din cele două zboruri au semnalat că îi dor gâtul sau tuşesc, dar niciunul nu s-a plâns de febră. Niciun pasager nu este grav bolnav. Aceştia vor fi elberaţi din spital după 24 de ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Benjamin Haynes.

Restul pasagerilor au fost lăsaţi să îşi continue călătoria. CDC va transmite concluziile după ce analizează rezultatul testelor.

Niciunul dintre avioane nu a fost plasat în carantină.

Miercuri, autorităţile americane au instituit stare de carantină în cazul unui avion de pasageri care a aterizat miercuri dimineaţa la New York, după ce aproximativ 100 de pasageri s-au plâns că se simt rău.
Zborul Emirates 203, de la Dubai la New York, cu aproximativ 500 de pasageri la bord, a aterizat miercuri dimineaţă la Aeroportul John F. Kennedy din New York.

Trei persoane au fost transportate la spital după ce avionul a aterizat, iar alte aproximativ o sută au indicat că se simt rău, potrivit unei surse din cadrul autorităţilor, astfel că s-a decis instituirea stării de carantină.

Primăria oraşului New York a confirmat că un avion a aterizat la aeroportul JFK cu mai mulţi pasageri bolnavi, precizând că aeronava a fost pusă sub carantină. Primăria a mai indicat că aeronava a avut o escala la Mecca, unde în acest moment se înregistrează un număr ridicat de persoane bolnave de gripă.

Și tot miercuri, pasagerii unui avion din Algeria spre Franţa au fost reţinuţi temporar la bord după aterizarea pe aeroportul francez Perpignan, din cauza suspiciunilor că un copil aflat la bord ar fi infectat cu holeră.

Pasagerii au fost nevoiţi să aştepte miercuri timp de peste o oră până la venirea medicilor şi echipelor de intervenţie.

„Copilul are probabil holeră şi (membrii familiei sale) vor fi evacuaţi la spital pentru analize”, a declarat un reprezentant al pompierilor.

Ceilalţi pasageri – aproximativ 150 – şi membrii echipajului au fost lăsaţi să coboare de la bordul avionului în jurul orei 15.15 (ora României, 16.15), după dezinfectarea mâinilor. Avionul a decolat de la Oran, Algeria, unde trei persoane au decedat, iar alte peste 70 au fost infectate în urma unei epidemii recente de holeră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *