Noi detalii despre seria Huawei P20

Mai sunt două săptămâni până la marea lansare a flagship-urilor Huawei şi noi detalii continuă să apară. Probabil că până în momentul în care reprezentanţii Huawei vor urca pe scenă vom avea aproape toate informaţiile despre noile lor dispozitive. Cele trei modele de Huawei P20 vor fi prezentate în mod oficial pe 27 martie, în cadrul unui eveniment care va fi organizat la Paris.
Huawei P20 şi P20 Pro, modelele de top din serie, vor renunţa la două caracteristici care au făcut modelele precedente foarte atractive. Una dintre acestea este jack-ul pentru căşti, care este înlocuit cu port-ul USB Type-C, o schimbare pe care am mai întâi pe Mate 10 în gama Huawei, însă cea de-a doua este şi mai importantă: slot-ul pentru card-uri microSD. Cele două modele vor fi livrate în variante dual-SIM, însă cel de-al doilea locaş pentru cartele nu va putea să folosească un card de memorie.

Huawei P20
Acesta beneficiază de un ecran cu un mic decupaj în partea de sus, mult mai mic decât „bretonul” de pe iPhone X. Aici sunt găzduite camera foto frontală, difuzorul pentru apeluri (de dimensiuni foarte mici) şi senzorul de proximitate şi lumină ambientală. În ciuda declaraţiilor Huawei din toamna anului trecut, se pare că sistemul avansat de recunoaştere facială nu se va găsi pe noul P20. Sub ecran avem un senzor de amprentă, integrat pe singura parte cu ramă mai groasă, o decizie ciudată pentru anul 2018.
Spatele lui P20 pare să fie realizat din sticlă, singurele elemente evidente fiind camera foto uşor ieşită în relief, cu doi senzori şi optică Leica, alături de un blitz cu LED. Butoanele Power şi Volum se găsesc în continuare pe laterala din dreapta a telefonului.

Huawei P20 Lite
P20 Lite vine însă cu puţine diferenţe în materie de design. Dacă în trecut acesta putea fi foarte diferit atât în construcţie, cât şi în dimensiuni, de data aceasta, varianta de buget seamănă foarte mult cu „fratele” mai mare. Avem un ecran cu „breton” în partea de sus, un sistem dual-camera pe partea din spate, sticlă pe ambele părţi şi un jack de căşti în partea de jos a dispozitivului, ceva ce P20 nu mai are. Senzorul de amprentă este mutat pe partea din spate şi încadrat într-un cerc.

Huawei P20 Pro
Toată atenţia va fi însă îndreptată spre Huawei P20 Pro, dispozitivul de top, care va integra un sistem triple-camera, primul de acest gen de pe un smartphone. Din faţă, acest model arată identic cu modelul P20 standard, acesta păstrând senzorul de amprentă de sub display. Spatele din sticlă găzduieşte însă pe lângă sistemul dual-camera normal, încă un obiectiv separat, care este de asemenea uşor ieşit în relief. Nu este tocmai clar ce funcţie specială va oferi a treia cameră, însă având în vedere tendinţele din domeniu, ar putea avea legătură cu un mod portret avansat, performanţă pe lumină scăzută mai bună şi integrare cu un algoritm de inteligenţă artificială pentru căutări vizuale, setări automate mai bune pentru fotografii, sau, de ce nu, realitate augmentată.

În urmă cu aproximativ un an, cei de la Huawei au încheiat un parteneriat cu Pantone. Din acest motiv, Huawei P20 Pro va fi disponibil într-o serie de culori originale.
Într-o perioadă în care majoritatea producătorilor de telefoane mobile își oferă creațiile în patru culori, alb, negru, argintiu sau auriu, Huawei P20 Pro se pare că va putea fi cumpărat într-o combinație fascinantă de culori metalizate și degradeuri cu nuanţe de mov şi bleu care se întâlnesc la mijlocul dispozitivului.
Varianta P20 normală va beneficia de o culoare cu roz şi auriu în degrade. În cele din urmă, P20 Lite va beneficia de o sechemă cromatică similară cu cea de pe Honor 8 din urmă cu doi ani.
Cei care preferă culori mai „obişnuite” vor avea în continuare la dispoziţie modele albastre sau negre, însă acestea nu ies deloc în evidenţă.

Sursa foto: www.igeekphone.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *