Noi emoții pentru Onea! Riscă EXCLUDEREA din magistratură

O nouă zi cu probleme pentru fostul șef al DNA Lucian Onea, acuzat de o serie de infracțiuni și care a scăpat de arestare preventivă! Secția pentru procurori a CSM analizează astăzi dacă îl va sancționa pe procurorul suspendat Lucian Onea, după ce Inspecția Judiciară a constatat că acesta ar fi făcut o serie de abateri disciplinare. Astfel, Onea poate fi chiar exclus din Magistratură. Lucian Onea a ajuns în urmă cu puțin timp la CSM pentru a-și susține cauza.

El ar fi dispus, într-o cauză disjunsă dintr-un dosar DIICOT verificarea, de un specialist antifraudă de la Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, printr-o constatare tehnico-ştiinţifică, a utilităţii şi relevanţei obiectivelor expertizei efectuate din dispoziţia altui procuror.

„Rezultatul verificării a fost folosit de procurorii cercetaţi disciplinar ca mijloc de probă într-un nou dosar al DNA-ST Ploieşti vizându-l chiar pe procurorul care a dispus expertiza, deşi verificarea a fost realizată prin raportare exclusivă la activitatea infracţională pe care tot procurorul Laura Bucică o reţinuse în rechizitoriul întocmit în dosarul DIICOT anterior menţionat”, arată inspectorii judiciari.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorilor în cauză. În această cauză mai este vizat un procuror de la DNA Ploiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *