Noi negocieri între Federația SANITAS și reprezentanții guvernului

Nemulțumiți de prevederile legii salarizării unitare și ale regulamentului prin care se acordă soruri în sistemul public de sănătate, reprezentanții Federației SANITAS au declanșat o serie de proteste și au amenințat cu greva generală, în situația în car enu le sunt soluționate revendicările.

Azi, 02.05.2018, se derulează noi negocieri la sediul Ministerului Sănătății, în cadrul cărora sindicaliștii speră să ajungă la o situație care să mulțumească ambele tabere.

„Miercuri aşteptăm să se întâmple ceea ce ne aşteptăm de peste un an de zile, să înţeleagă că trebuie eliminat plafonul de 30% şi să reîncerce aducerea unui nou regulament de sporuri, astfel încât spitalele de gradul 1 şi spitalele de urgenţă să beneficieze de sporurile cele mai mari şi de acolo să meargă către spitalele orăşăneşti sau comune”, a declarat preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu.

Așteptările liderului SANITAS nu se opresc însă aici, deoarece în privința discuțiilor cu Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, lucrurile par a fi lămurite, importantă fiind prezența la negocieri a  reprezentanţilor ministerelor Muncii şi Finanţelor.

„Cu Sorina Pintea ne-am tot întâlnit. Eu sper să vină şi cineva de la Ministerul Muncii şi de la Ministerul de Finanţe. Din punctul meu de vedere, Sorina Pintea a înţeles situaţia şi eventual ne susţine, dar dacă în ansamblu, Guvernul nu vrea să rezolve problema, degeaba ne întâlnim doar cu Pintea. (…) Dacă nu se rezolvă situaţia, ne vom menţine calendarul de grevă”, a adăugat Viorel Huşanu.

Important este și faptul că,nesoluționarea revendicărilor va conduce la o grevă de avertisment, pe 7 mai, şi declanșarea grevei generale pe data de 11 mai.

Sursa foto: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *