Noi Probleme Pentru Tudorel Toader! A fost Reclamat La CSM!

Scandalul dintre președinta Instanței Supreme, Cristina Tarcea, și lideri politici, printre care și ministrul Justiției, Tudorel Toader, se mută la Consiliul Superior al Magistraturii. O româncă stabilită în Marea Britanie a făcut plângere la CSM pe motiv că rpin războiul declanțat de Toader împotriva șefei Instanței Supreme se crează un abuz al puterii executive fașă de puterea judecătorească.

Pe 20 iulie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a avut o replică dură la adresa Cristinei Tarcea, președintele Înaltei Curâi de Casație și Justiție, după ultimele declarații ale acesteia în legătură cu revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Cristina Tarcea a criticat procedura de revocare, spunând că este extrem de politizată. Magistratul arată că nu i s-a părut normal nici ca ministrul Justiției să sesizeze CCR în acest caz și nici să se ridice probleme de suspendare a președintelui țării. Șefa Înaltei Curți a precizat însă că declarațiile le-a facut în nume personal și nu în numele colegilor săi.
În replică, Tudorel Toader a avut o remarcă dură pe pagina sa de Facebook. Mia exact, ministrul Justiției se întreabă dacă este normal ca un judecător de rang înalt să facă politică. Ulterior, Tarcea a spus ironic că dacă a-și exprima opinia înseamnă că face politică, înseamnă că, într-adevăr asta face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *