Noi reguli pentru utilizatorii de WhatsApp

Una dintre cele mai populare platforme de messenger din lume, WhatsApp, impune o nouă restricţie de vârstă în Uniunea Europeană. Vârsta minimă a utilizatorilor va trebui să fie de minim 16 ani, potrivit BBC.

În prezent, vârsta minimă este de 13 ani, dar compania schimbă regulile în contextul noilor reglementări cu privire la datele personale care intră în vigoare în luna mai.

Aplicaţia, care este deţinută de Facebook, le va cere utilizatorilor să îşi confirme vârsta în următoarelor săptămâni.

În prezent, WhatsApp nu le cere utilizatorior să introducă vârsta, nici nu se intersectează cu conturile de Facebook sau de Instagram.

Aproximativ o treime din toţi copii din Marea Britanie cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani sunt activi pe platforma WhatsAPp, potrivit unui studiu efectual de Ofcom în 2017.

Aceste statistici arată că WhatsApp este a cincea cea mai populară platformă din Marea Britanie, după Facebook, Snapchat, Instagram şi YouTube.

Directorul fundaţiei de caritate Childnet International, Will Gardner, susţine că WhatsApp trebuie să găsească o soluţie prin care să comunice schimbarea utilizatorilor.

Gardner, a cărui fundaţie face parte din consilierii Facebook în ceea ce priveşte siguranţa, a adăugat că atât copiii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, cât şi părinţii lor au fost puşi într-o poziţie dificilă de această decizie.

Sursa foto: whatsapp.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *