Noii băieți deștepți din energie: Theodor Berna, fostul consilier al lui Băsescu, cercetat penal

Tehenologica Radion SRL, firma omului de afaceri arestat, trimis în judecată și mai apoi denunțător al Direcției Naționale Anticorupție se află pe lista scurtă a firmalor care vor primi gaze ieftine. Conform listelor publicate de ANRE, firma va primi, între aprilie și septembrie 9769 mwh din sistemul național, la un preț de 68 lei/mwh.

Firma, specializată în construcția de drumuri, se laudă, pe site-ul ei, cu realizarea a peste 1000 de șosele, și este de mai bine de 6 ani în procedura falimentului. Este deținută, în proporție de 99,9% de omul de afaceri Theodo Berna, unii dintre clienții vechi ai Direcției Naționale Anticorupție. Tot pe site, societatea se laudă cu

În 2014, Tehodor Berna a fost reținut și pus sun învinuire de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, într-un dosar de evaziune fiscal și, ulterior, trimis în judecată pentru un prekudiciu de 120 de milioane de lei. El a stat în arrest între 19 august 2014 și 13 noiembrie, ulterior fiind plasat sub arest la domiciliu. Theodor Berna era acuzat că a făcut afaceri ilegale cu reţeaua de firme-fantomă a unui alt celebru suspect de evaziune – guvernamental din dosarul lui Victor Ponta, Marcel Păvăleanu. În dosarul acestuia, au apărut indicii că Tehnologica Radion ar fi spălat bani. lovitura de graţie împotriva omului de afacerei a venit de la foştii colaboratori şi angajaţi ai lui Berna, care au recunoscut la Parchet implicarea acestuia în afacerile necurate.

La momentul trimiterii în judecată, procurorii susțineau că valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală este în cuantum de 111.007.553 lei şi 395.785.691 lei din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, iar pentru recuperarea acestuia s-a luat măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor aparţinând inculpatului Berna Theodor, SC Tehnologica Radion SRL şi SC Teloxim Con SRL, toate controlate de Theodor Berna.

În ultimele termene ale procesului, se arăta că instanța dispusese în 2018 interdicția de radiere sau intrare în faliment a firmei Tehnologica Radion.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.