Nori negri pentru Dragnea și Carmen Dan: șefii Jandarmeriei vor fi puși sub acuzare

Inspectorul general al Jandarmeriei, Ionuț Sindile, prim-adjunctul său, Sebastian Cucoș, șeful Jandarmeriei București, Laurențiu Cazan, și șeful Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv, au fost citați pentru vineri la Parchetul General. Conform unor surse judiciare citate de mai multe surse media, cei patru au fost citați pentru a li se aduce la cunoştinţă că au calitatea de suspect în dosarul reprimării violente a mitingului din 10 august.

Conform surselor citate, cei patru șefi ai Jandarmeriei sunt cercetați de procurori pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă.

În același timp, sursele judiciare citate susțin că în această anchetă este vizat și ministrul de Interne, Carmen Dan.

Joi, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a acuzat că ancheta violențelor din Piața Victoriei din 10 august este îngreunată de faptul că multe documente ale Jandarmeriei au fost secretizate și se întărzie procedura de desecretizare.

„Cercetările sunt în curs și nu putem face (c.n.declarații). Pe măsură ce se vor putea da date suplimentare le veți avea. (…) Nu putem face niciun fel de afirmații până nu vor prezenta colegii care instrumentează acel dosar. Mereu sunt documente care sunt solicitate pentru a se clarifica. Din păcate, nu au fost desecretizate. Avem documente care trebuie declasificate. Evident că este mai dificil, dar până la urmă vor fi declasificate”, a spus Lazăr imediat după întâlnirea cu Tudorel Toader la Ministerul Justiției.

În dosarul violențelor din Piața victoriei au depus plângeri penale 770 de persoane.

În acest dosar a fost audiat și primarul general, Gabriela Firea, și prefectul Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *