Nou născut cu malformație cardiacă, operat la Institutul Inimii din Cluj

Un bebeluş născut la începutul anului la Cluj-Napoca cu o gravă malformaţie a inimii a fost  operat vineri de o echipă de cardiologi de la Institutul Inimii ‘Niculae Stăncioiu’ din acest oraş, instituţie care efectuează asemenea intervenţii pentru pacienţi de toate vârstele.

Potrivit unei postări făcute pe Facebook de către deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, intervenţia chirurgilor clujeni a fost făcută după ce starea de sănătate a bebeluşului s-a deteriorat brusc.

„Acum două ore Ştefan a intrat în sala de operaţie unde medicul Manuel Chira şi echipa de cardiologi de la Institutul Inimii din Cluj se străduiesc să-i salveze viaţa. Planul iniţial care se centra pe o intervenţie în doi paşi la Clinica Polisano din Sibiu, intervenţie care trebuia realizată de medicul Costache şi echipa de cardiologi din Bristol, a fost abandonat pentru că starea de sănătate a lui Ştefan s-a deteriorat peste noapte. Le ţinem pumnii doctorilor din Cluj şi avem deplină încredere în profesionalismul lor!”, a scris deputatul USR pe Facebook.

Bebelușul Ştefan Zoltan s-a născut în 2 ianuarie, la Cluj, şi a fost diagnosticat cu transpoziţia vaselor mari şi defect septal, o gravă malformaţie a inimii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *