Noua Propunere Pentru DNA Are Tatăl În PSD Și Mai Multe Plângeri Penale

 

Adina Florea este procurorul propus de ministrul Justiţiei Tudorel Toader la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în locul Laurei Codruţa Kovesi.

Adina Florea a fost din totdeauna procuror la Constanţa. Actualmente activează la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Presa din Constanța a relatat de-a lungul timpului că ea ar fi beneficiat de sprijinul necondiționat al procurorului Cristian Deliorga, fost vicepreședinte al CSM, devenit judecător după ce a plecat pe ușa din dos din București.

Florea a apărut în spațiul public în 2010 când a intrat în conflict deschis cu fostul primar fugar în Madagascar, Radu Mazăre. Atunci, Florea a dispus redeschiderea dosarului în care fostul primar Radu Mazăre era acuzat că a purtat la o defilare de modă o uniformă nazistă. În cele din urmă, dosarul a fost din nou închis.

 

Denuntata de un om de afaceri

În urmă cu doi ani, un om de afaceri din Constanța a depus denunțuri la DNA împotriva Adinei Florea, susținând că i-ar fi dat mită. Acuzațiile nu s-au concretizat însă, iar Adina Florea susține acum că nu este și nu a fost niciodată cercetată penal de DNA, plângerea fiind clasată întrucât faptele reclamate nu au putut fi probate.

Aparent ieșită din neamt, Adina Florea nu este chiar o străină pentru PSD. Dumitru Florea, tatăl propunerii pentru șefia DNA, este un apropiat al PSD, fiind chiar consilier municipal din partea formațiunii politice. Dumitru Florea este la al 7 – lea mandat in CJ Constanta, fiind in trecut prieten cu Nicusor Constantinescu. În plus, Florea a fost pupila lui Cristian Deliorga, magistratul care subit s-a întors din București la Constanța, în anul 2008. Atunci numele lui a apărut într-un mega scandal de corupție. Ulterior, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a dat o soluţie de neîncepere a urmării penale (NUP) în cazul lui Cristian Deliorga, membru al CSM, considerând că nu există probe să fie cercetat pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul privind fraudarea examenului pentru procurori şefi. La Constanța Deliorga a renunțat să mai fie procuror și s-a făcut judecător.

Ce avere are?

Adina Florea deţine în Constanţa un apartament de 90.44 metri pătraţi dobândit prin donaţie în 2005 şi un automobil Audi din 2007. Are două conturi bancare la Unicredit Ţiriac de aproape 34.000 lei şi 3.000 euro. Are totodată un credit ipotecar la aceeaşi bancă de 43.000 euro, contractat în 2007, scadent în 2027. Încasează un salariu de 155.153 lei de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar printr-o sentinţă judecătorească primeşte 10.157 lei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Declaraţia ei de interese, depusă la aceeaşi dată, este goală.

O adversară a lui Kovesi

În proiectul de management, Adina Florea are deseori critici la adresa fostei conduceri a DNA și în special a Laurei Codruța Kovesi. AStfel, Florea notează lipsa de asumare a responsabilităților profesionale a lui Kovesi în fața achitărilor pe bandă rulantă.

Propunerea lui Tudorel Toader va ajunge la CSM care în 30 de zile trebuie să dea un aviz obligatoriu, dar consultativ. Avizul va ajunge la președintele țării Klaus Iohannis care poate respinge propunerea doar o singură dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *