Noul MacBook Air, mai mic, mai bun, mai scump

La trei ani de la ultima actualizare, Apple a lansat o nouă generaţie de MacBook Air, care aduce mult așteptatul ecran retina, un design actualizat şi performanţă mai bună. De asemenea, acesta este primul MacBook Air care este livrat în mai multe culori: auriu, argintiu şi gri spaţial.

Display-ul este cel mai important upgrade al acestui computer, Apple adoptând un nou design cu ramă subţire în jurul său. Acesta beneficiază de o rezoluţie de patru ori mai mare, cu o diagonală de 13,3” şi cu un panou cu 48% mai multe culori. Deasupra display-ului a fost amplasată o cameră FaceTime HD, o premieră pentru gama Air.

Noua tastatură „Butterfly” beneficiază de butoane din a treia generaţie cu iluminare LED sub fiecare tastă. Aceasta integrează şi un senzor de amprentă TouchID şi este echipată cu un cip T2 de securitate, care poate cripta atât parolele şi amprentele utilizatorului, cât şi datele de pe SSD. Tot în T2 se regăseşte un procesor de imagine pentru camera web şi asigură funcţionalitate „Hey Siri”. Trackpad-ul este mai mare şi beneficiază de Force Touch, asemeni modelelor MacBook şi MacBook Pro.

La capitolul sunet, MacBook Air beneficiază de difuzoare cu 25% mai puternice, care pot reda şi frecvenţe joase foarte puternic şi trei microfoane pentru comenzi vocale.

Noul MacBook Air Este mai mic cu 17% decât predecesorul său, cu o grosime de 15,3 milimetri şi greutate de puţin peste un 1kg. Acesta promite 12 ore de autonomie pentru browsing şi 13 ore de redare video. Hardware-ul intern constă într-un proceosr Intel Core i5 din generaţia a 8-a (1,6 GHz – 3,6 GHz), şi opţiuni de configurare de până al 16 GB RAM şi 1,5 TB stocare pe SSD.

Din păcate, noile îmbunătățiri au dus și la creșterea prețului, noul MacBook Air urmând a costa de la 1.199 dolari în sus.

Sursa foto: theverge.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *