Nucile caju și drojdia de bere, inamici puternici ai depresiei
Multe alimente furnizează organismului un aminoacid – triptofan – ce este precursorul serotoninei – hormonul fericirii. Prin urmare, aceste alimente ne ajută să învingem depresia, potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopshi, specialist în cercetări alimentare. Drojdia de bere, peştele, ouăle şi alunele sunt alimente foarte bogate în triptofan, deci alimente ce ne ajută să ieşim din stările depresive. „Depresia apare în general iarna, din cauza lipsei de lumină care afectează funcţia glandei epifize. De asemenea, lucrul prelungit în spaţii lipsite de lumina naturală poate induce depresia”, explică prof. Mencinicopschi.
Nucile caju au efect puternic antidepresiv. Acestea conţin circa 0,3-0,4 g tritpofan la 100 g. O cură durează 15 zile şi trebuie să consumaţi 50g/zi, cu puţină miere, la micul dejun sau la cină.