Nunţile şi botezurile, doar cu vaccin, test sau certificat de imunizare

70 la sută din cuplurile care au vrut să se căsătorească în ultimul an și-au amânat nunțile. Restul au organizat petreceri restrânse, acasă, cu familia. Industria nunților a funcționat în ultimul an la 5% din capacitate.

Șapte din zece nunți planificate în 2020 au fost anulate sau amânate. Foarte mulți tineri vor în continuare să își facă nunta în 2021 sau în 2022. În acest context, Asociația Furnizorilor din Industria Nunților propune testarea tuturor invitaților înainte de a intra în restaurante.

Sunt trei scenarii propuse Guvernului pentru organizarea evenimentelor.

Respectiv verde, galben și roșu, în funcție de situația epidemiologică.

„În scenariul roșu, cum e acum, propunerea noastră e căaunțile să poată avea loc după 15 mai. Acest lucru dacă toți participanții sunt vaccinați, au trecut prin Covid sau sunt dispuși să facă teste”, a declarat Alin Caraman, președinte AFIN.

Organizatorii de evenimente propun ca numărul de invitați să fie calculat în raport de spațiul pus la dispoziție.

„Avem în jur de 100 de nunți. Spre deosebire de 2019, când aveam 200. Ar începe pe 15 mai. Distanța o putem rezolva, să păstrăm 2 metri între mese. Ringurile vor rămâne mult mai largi. N-o să mai putem face cu același număr. Cu siguranță vor fi mai mici evenimentele. De obicei mai creșteam prețurile, în funcție de economie. Dar a rămas totul la fel și am făcut și reduceri, de la 10 la 20%”, a spus Adina Dănescu, patron de săli de evenimente.

Premierul Florin Cîțu a spus că se discută despre o revenire la normalitate pentru evenimentele de familie, cum ar fi nunțile și botezurile, după 1 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *