O apropiată a lui Liviu Dragnea, procuror șef adjunct la DIICOT!

Procurorii CSM au decis delegarea Oanei Schmidt-Hăineală în funcția de procuror-șef adjunct DIICOT începând cu data de 1 iulie, până la ocuparea funcției în condițiile legii, însă perioada nu trebuie să depășească 6 luni.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât delegarea în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei Schmidt – Hăineală Oana, începând cu data de 01.07.2019, până la ocuparea funcţiei în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”, se arată în minuta secției.

Oana Hăineală, fost președinte CSM, a ocupat, pentru un an, și funcţia de şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei, până în ianuarie 2019. Hăineală era unul dintre oamenii de încredere ai lui Tudorel Toader, iar numele ei se vehicula chiar pentru șefia DNA.

De asemenea, procurorul este unul din magistraţii care a avut dosar la DNA, pe abuz în serviciu, cauza fiind clasată pentru că fapta nu există. De altfel, conform unor surse Hăineală a fost cea care l-a impus pe Felix Bănilă la șefia DIICOT. De asemenea, Oana Schmidt Hăineală este considerată o apropiată a PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *