O breşă de securitate a WhatsApp permite hackerilor să trimită mesaje în numele tău

Specialiștii companiei de cercetare israeliene Check Point Research au identificat o vulnerabilitate în aplicația WhatsApp, care permite hackerilor să intercepteze și să schimbe conținutul mesajelor.

Breșa în sistemul de securitate al serviciului permite hackerilor să manipuleze mesajele atât în conversațiile private ale utilizatorilor, cât și în chaturi de grup. Acest lucru este posibil din cauza unor vulnerabilități în instrumentele de sincronizare a datelor din versiunea mobilă și cea web a WhatsApp.

Analinștii au evidențiat câteva metode de pătrundere în chat. Spre exemplu, cu ajutorul funcției „quote” în chatul de grup poate fi înlocuit ID-ul expeditorului real cu numele altui utilizator, chiar dacă acesta nu este membrul grupului. De asemenea, există posibilitatea expedierii membrului chatului de grup un mesaj în privat un mesaj drept unul din chat și atunci răspunsul expeditorului va ajunge la toți membrii grupului.

Serviciul de mesagerie deţinut de cei de la Facebook este o ţintă predilectă a hackerilor care caută să exploateze vulnerabilităţile aplicaţiei. WhatsApp are în acest moment peste un miliard şi jumătate de utilizatori la nivel mondial.

Specialiștii au expediat rezultatele către dezvoltatorul aplicației. Deocamdată, WhatsApp nu a comentat rezultatele analizelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.